Functie speciala de a semna un PDF pe un Macbook

In aceasta perioada dificila de pandemia cu noul coronavirus, este din ce in ce mai dificil sa iti organizezi timpul. Daca lucrezi de acasa si ai copii cu siguranta exista momente in care vin la tine si nu te lasa sa lucrezi, cu siguranta iti este dificil sa te acomodezi cu noile instrumente si metode pe care trebuie sa le folosesti in activitatea ta si sa nu mai spunem ca poate abia iti gasesti cateva minute pentru a face cumparaturile esentiale. Pana acum era foarte usor sa semnezi un document, dar acum s-a trasformat intr-un proces destul de complicat in care trebuie sa imprimi documentul, sa il semnezi, iar apoi sa il scanezi si sa il trimiti. O actiune de cateva secunde sau 1 minut, s-a transformat intr-una de 10 minute. Dar daca ai un Mac, exista o functie care iti poate salva acele 10 minute de semnare a unui document, pentru ca functia iti permite semnarea unui document intr-un minut. Avand in vedere ca folosesti functia pentru prima oara va trebui sa iti introduci semnatura, sa o salvezi, apoi ori de cate ori vei avea nevoie sa semnezi ceva, Mac-ul pur si simplu va introduce automat semnatura ta in document. 

Acum o sa iti spun cum sa folosesti aceasta functie. Prima oara trebuie sa deschizi documentul in Preview. Apoi apasa pe Pen si dupa aceea pe butonul pe care scrie Semnatura. Iar in final pe butonul pe care scrie Creeaza o semnatura. Astfel, Apple sincronizeaza semnatura ta cu contul tau de Icloud si face ca semnatura ta sa fie disponibila in Preview. Exista 3 metode de a-ti creea semnatura. Prima este prin intermediul trackpad-ului unde iti poti face semnatura cu degetul. A doua este prin intermediul camerei foto, semnezi o hartie, apoi o fotografiezi. Functia de Preview iti va recunoaste semnatura si o va face digitala. Iar ultima metoda este prin intermediul Iphone-ului tau. Selecteaza optiunea de a-ti scrie semnatura pe ecranul Iphone-ului. 

Acum, semnatura ta este salvata in Preview si iti va fi foarte usor sa semnezi un document. Cum semnatura este salvata, trebuie sa urmezi pasii mentionati anterior, doar ca acum dupa ce apesi pe butonul de Semnatura, trebuie dupa aceea sa apesi pe semnatura ta, fara sa mai apesi pe Creeaza o semnatura. Va aparea o caseta unde se afla semnatura ta si trebuie sa o incluzi in document. Acest proces va dura 1 minut sau chiar mai putin de atat. 

Acestea fiind spuse, daca nu ai prea mult timp liber si daca te-ai saturat de toate demersurile care trebuiesc facute atunci cand trebuie sa semnezi un document, daca ai un Macbook poti sa folosesti functia asta care este mult mai usoara si necesita mult mai putin timp.

About

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required