Apple Watch se indeparteaza din ce in ce mai mult de iPhone

La patru ani dupa lansare, Apple Watch inca este un accesoriu pentru iPhone. Cu toate acestea, dispozitivul incepe, usor, usor sa-si gaseasca propriul drum. Astfel, in cadrul conferintei WWDC a Apple, din aceasta saptamana, a fost anuntat noul sistem de operare WatchOS 6. Acest nou sistem de operare vine cu un Watch App Store independent, streaming audio, mai multe aplicatii native si un suport mai bun pentru Siri. Din acest moment, este clar ca obiectivul este ca Apple Watch sa devina un dispozitiv din ce in ce mai independent fata de iPhone. Multi isi doresc acest lucru, si nu din cauza vreunui vis de a fi liber de telefon, ci pentru ca nu toata lumea detine un iPhone. Iar cu implicarea Apple intr-o tehnologie de sanatate FDA, vor exista multe cazuri in care Apple Watch ar putea fi folosit ca un dispozitiv de sanatate complet independent fata de un iPhone.

Cu toate acestea, nu s-a ajuns inca la nivelul la care se poate spune ca, intr-adevar, Apple Watch este complet independent de un iPhone. Noul WatchOS 6 ar putea veni cu o gramada de caracteristici noi care sa-i ofere din ce in ce mai multa autonomie dispozitivului, insa, toate smartwatch-urile dezvoltate de cei de Apple de pana acum sunt proiectate pentru a depinde, intr-o oarecare masura, de iPhone. Totusi, lucrurile s-ar putea schimba in acest sens, mai ales in toamna, atunci cand compania din Copertino va lansa Apple Watch Series 5 – daca acesta este, intr-adevar, numele pe care Apple decide sa il foloseasca pentru noul sau smartwatch. Acesta ar putea fi semnificativ mai util chiar daca nu ai telefonul prin preajma, sau daca nu detii un iPhone.

Ce s-a schimbat odata cu WatchOS 6?

Dupa cum am mentionat mai sus, WatchOS 6 adauga mai multe caracteristici independente. Acestea includ: un nou Watch App Store, care iti va permite descarcarea de aplicatii prin Wi-Fi sau LTE, fara sa trebuiasca sa un iPhone in apropiere. Aceste aplicatii, potrivit Apple, vor functiona independent in modul standalone de iPhone. De asemenea, vor exista modalitati de conectare la aplicatiile standalone de pe ecran, chiar daca ar putea fi un pic cam interesante cand vine vorba sa le accesezi, avand in vedere display-ul extrem de mic al dispozitivului.

Aplicatiile vor putea sa transmita audio in fundal in modul standalone pe LTE sau Wi-Fi: stiri, muzica, radio, podcasturi, coaching. Apple va permite, de asemenea, ca anumite aplicatii sa ruleze in fundal fara a fi intrerupte; printre acestea se numara cele pentru meditatie si terapie fizica. Acest lucru s-ar putea adauga pana si la acele aplicatii care sunt mai esentiale atunci cand ai un Apple Watch.

Apple a adaugat, de asemenea, cateva aplicaČ›ii suplimentare separate: un calculator cu o caracteristica tip, o aplicatie de inregistrat note vocale, un player pentru redarea de carri audio si o aplicatie de masurare a nivelului zgomotului ambiental. Siri va afisa, de asemenea, cateva rezultate web privind cererile de voce, pentru raspunsuri rapide la intrebari. Chiar acum, Siri va cauta numai anumite surse, inclusiv Wikipedia si Wolfram, insa  multe cereri pe-watch nu pot fi facute.

About

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required