BT se alieaza cu Ericsson pentru a ajuta Marea Britanie sa inlocuiasca Huawei in constructia retelei 5G

Acum cateva luni, Marea Britanie a decis faptul ca vor interzice celor de la Huawei sa mai participe la constructia retelei 5G a tarii, dupa ce anul trecut decizia initiala in acest sens era favorabila companiei americane. Initial, britanicii au considerat faptul ca Huawei este o alternativa mai ieftina si mai rapida pentru constructia infrastructurii 5G a tarii, insa, in cele din urma guvernul de la Londra a inceput sa aiba dubii in ceea ce priveste colaborarea companiei cu executivul Chinei, fapt ce a dus la aceasta decizie. Echipamentul celor de la Huawei trebuie eliminat de pe teritoriul tarii in totalitate pana in anul 2027, conform noii reglementari a guvernului britanic in acest sens. Iar in momentul de fata, Marea Britanie cauta alternative pentru a construi reteaua 5G a tarii in timp util. Iar companiile de telecom de pe teritoriul tarii cauta alternative dupa ce au renuntat la colaborarile precedente cu Huawei.

Motiv pentru care BT a ajuns la un acord cu cei de la Ericcson pentru a utiliza antenele radio 5G, statiile de baza si alte echipamente ale companiei, cu scopul de a-si actualiza rețeaua mobilă EE. Cei de la BT au sustinut ca se asteapta ca, in timp, 50% din tot traficul lor 5G sa fie transmis prin intermediul echipamentului pus la dispozitie de catre compania suedeza. Aceasta miscare va ajuta compania sa renunte la Huawei fara a deveni total dependenta de celălalt furnizor de echipamente de retea de acces radio (Ran), Nokia.

Urmeaza interzicerea de catre guvern a produselor companiei chinezesti

Se pare ca interdictia pentru reteaua 5G este doar un pas in ceea ce priveste eliminarea totala a Huawei de pe teritoriul Marii Britanii. Dupa cum bine stim, in Statele Unite, principala tara care se afla in conflict cu compania chinezeasca din cauza suspiciunilor in ceea ce priveste colaborarea cu guvernul de la Beijing, produsele celor de la Huawei nu se mai vand de mult. Iar in urma ordinului executiv de anul trecut, companiile americane au inceput sa ia in mod activ masuri impotriva Huawei, fapt ce a culminat cu decizia celor de la Google de a nu mai permite noi versiuni de Android pe dispozitivele companiei chineze.

Guvernul britanic a anuntat in iulie ca toti furnizorii de telefonie mobila din Marea Britanie trebuie sa inceteze sa cumpere o noua infrastructura de telecomunicatii 5G de la Huawei dupa 31 decembrie si, de asemenea, trebuie sa elimine oricare dintre echipamentele 5G achizitionate de catre companie inainte de aceasta data pana in 2027.

Cei de la Huawei au raspuns prin publicarea unui raport, in cadrul zilei de miercuri, prin care  sustin faptul ca interdictia companiei pe teritoriul Marii Britanii ar putea costa mii de locuri de munca si o pierdere de miliarde de lire sterline, ca urmare a faptului ca lansarea 5G pe teritoriul tarii ar urma sa dureze mai mult. In acord cu declaratiile companiei sunt unii lideri din industrie, care si-au exprimat ingrijorarile in privinta faptului ca iesirea Huawei de pe piata ar putea reduce concurenta, ceea ce va duce la o scumpire a actualizarii 5G.

About

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required