Acer Aspire 1- review

In aceasta perioada de izolare, de pandemie cu virusul corona, vanzarile de laptopuri au crescut, avand in vedere faptul ca foarte multe persoane au fost trimise sa lucreze de acasa de catre companie, iar cei care nu aveau acasa laptopul cu ajutorul caruia sa isi desfasoare activitatile necesare pentru locul lor de munca, au fost nevoiti sa isi cumpere unul foarte rapid si ieftin. Unele companii le-au pus la dispozitie diverse dispozitive de care aveau nevoie, dar altele nu, de aceea persoanele au trebuit sa isi cumpere din proprii bani si au optat pentru modele mai ieftine. Acer Aspire 1 este un model de laptop mai ieftin, are un ecran de 15, 6 inci si se gasea pana acum la un pret de 230 de dolari, dar din pacate, pretul i-a crescut in aceasta perioada si daca nu iti satisface toate nevoile, dorintele si preferintele, poti sa optezi pentru laptopurile mai ieftine, la un pret de sub 500 de dolari. 

In comparatie cu modelele Aspire 5 sau 7, Aspire 1 nu este un laptop chiar atat de puternic, doar ca de obicei, laptopurile care au un pret mai mic de 300 de dolari, au un ecran mic de 11,6 inci, dar acest laptop are un ecran de 14 inci. Chiar daca ecranul este mai mare decat al altor modele care au un pret mic, nu este atat de luminos, iar in colturi se poate observa o oarecare inversarea a culorilor. Dar este potrivit pentru videoconferinte sau pentru a-ti rezolva sarcinile de zi cu zi. Performanta wireless este una foarte buna, dar daca nu iti place, vine la pachet cu o mufa Ethernet. 

In comparatie cu Chromebookurile, acest laptop ruleaza Windows 10, ceea ce este un avantaj. Iar acesta Windows 10 este ajutat de catre memorie de 64 GB sa porneasca relativ repede spre deosebire de hard disk-urile  vechi. Dar daca ai nevoie de un browser web pentru indeplinirea sarcinilor, poate ar fi mai bine daca ti-ai cumpara un Chromebook, pentru ca programele preinstalate avand Windows 10, ocupa foarte mult spatiu, 41,6 GB din 64 GB si nu se poate adauga un alt dispozitiv extern pentru extinderea memoriei, ceea ce inseamna ca daca ai nevoie de o memorie extinsa trebuie sa te folosesti de un cloud. 

Daca nu te deranjeaza memorie mica si nici ca trebuie sa ajustezi ecranul astfel incat sa se vada bine, atunci Aspire 1 isi merita banii. Chiar daca nu are o tastatura iluminata, ea este confortabila, iar touchpad-ul este sensibil si reactioneze repede la comenzi. Intr-un test de streaming, bateria laptopului a tinut 9 ore si 5 minute. 

Asadar, daca ai nevoie urgenta de un laptop nou si ieftin, Acer Aspire 1 poate fi o alegere buna daca nu te deranjeaza memoria mica si ajustarea ecranului. 

About

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required