Top 5 cele mai bune platforme de blogging

Blogul este utilizat de cei care vor sa castige bani din acest lucru sau de cei care doar vor sa apara in mediul online si sa fie cunoscuti. Dar, mai intai de toate, daca te hotarasti ca vrei sa faci blogging trebuie sa iti alegi platforma de pe care vei practica. O platforma pentru blogging inseamna o platforma care are grija de formatarea textului si a imaginilor si ofera un cadru de accesare pe un site web. Platforma de bloguri face mai usoara accesarea in motorul de cautare si poate profita de oportunitatile de marketing si publicitate. Asadar, inainte sa incepeti sa postati trebuie sa verificati lista de mai jos si sa fiti atenti la detalii pentru a va putea alege cea mai buna platforma de blogging care vi se potriveste. 

Incepem topul cu Blogger care este o platforma gratuita si daca ai cont la Google, ai automat cont si la Blogger. Iti va genera un nume de domeniu personalizat. Este o platforma usor de accesat si va pune la dispozitie o serie de sabloane flexibile pe care le puteti folosi. Deoarece este unul dintre instrumentele Google, se integreaza usor si cu Google Analytics, prin intermediul caruia poti vedea cati ti-au accesat blogul. Prin intermediul Adsense Google, continutul tau poate fi analizat si monetizat astfel incat poti sa mergi sa iti platesti cafeaua la Starbucks in timp ce lucrezi la blogul tau.

A doua platforma este WordPress. Acorda o mare atentie detaliilor si are grija de datele tale personale. Va pune la dispozitie sute de teme cu diferite fonduri si optiunea de personalizare. Spre deosebire de Blogger, WordPress nu este gratuit iar preturile incep de la 4$ pentru eliminarea reclamelor. Dar exista si un nivel gratuit doar ca nu se vor elimina reclamele. 

Jekyll este o platforma care are ca extensie a fisierelor TXT.  Va puteti alege sablonul si el va imbina sablonul ales cu continutul si astfel se realizeaza site-ul vostru web. Jekyll va pune la dispozitie o serie de sabloane si teme si este gratuit. 

Pe locul patru se afla Tumblr care este utilizat de peste 450 de persoane. Este potrivit pentru un continut scurt, o imagine sau un link. Pot fi postate glume, poze, diferite melodii. Este gratuit si usor de utilizat si poate fi accesat chiar si de pe telefon. 

Incheiem topul cu Typepad care este mai potrivit pentru bloggeri profesionisti. Si acesta se integreaza cu Google Analytics. Are optiunea de personalizare a design-ului cu o serie de teme si sablonul poate fi la randul sau personalizat. Este gratuit timp de 14 zile, dupa aceea pretul este de 8.95$ pe luna. 

Acestea fiind spuse, iti poti alege unul dintre cele mai bune 5 platforme pentru blogging pentru a-ti incepe activitatea. 

About

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required