A aparut un nou documentar despre Greta Thunberg

Greta Thunberg este, fara indoiala, una dintre cele mai controversate personalitati ale anului. Si una dintre cele mai populare, in acelasi timp. Probabil ca ai auzit de acea activista de 16 ani care militeaza pentru ca oamenii politici sa ia masuri in ceea ce priveste schimbarile climatice. Care reprezinta, totusi, o problema reala a lumii moderne, e un lucru care nu mai poate fi negat in momentul de fata. Dar nu mi-e clar, mai exact, pentru ce militeaza aceasta domnisoara?  Este o intrebare pe care mi-o pun de fieecare data cand vad acei activisti care chiar isi doresc sa se ia masuri reale pentru a face planeta un mediu cat mai bio si a reduce pe cat posibil poluarea pentru ca noi sa traim normal pe planeta. Si asta includ tot felul de masuri precum inlocuirea benzinei cu carburanti bio, trecerea la energie regenerabila. Plus ca sunt si genul de persoane care chiar sunt active atunci cand vine vorba despre aceasta lupta, in sensul in care se mai ocupa si de ingrijirea mediului. Pe cand aceasta adolescenta din Suedia tine discursuri in fata ONU, pline cu o critica puternica la adresa marilor puteri pentru ca au permis sa se ajunga la aceasta situatie in primul rand. Ca si cum nu ar fi fost un factor inevitabil timp de secole, si vorbesc despre declansarea si escalarea Revolutiei Industriale la nivel de fenomen global. 

In orice caz, un lucru indubitabil este atentia de care a beneficiat in ultimul timp aceasta controversata domnisoara. Publicatia Times a dezvaluit faptul ca Thunberg ca fost desemnata persoana anului de catre redactia acestui trust media. Asta pentru rolul sau in “constintizarea problemei cu care se confrunta mediul inconjurator”. Inevitabil, Greta Thunberg a devenit cea mai importanta figura din cadrul unei miscari de tineri care protesteaza impotriva inactiunilor oamenilor politici cu privire la schimbarile climatice. Ca si cum acest lucru ar depinde numai de structurile politice. Intr-adevar, acestea joaca un rol semnificativ. Insa nu atat de semnificativ incat sa poata tine un discurs in fata ONU in care sa-i acuze ca i-au furat visele. Plus ca nu e persoana potrivita care sa faca aceste acuzatii. 

Si se pare ca Greta Thunberg se va bucura de si mai multa popularitate acum. Cei de la Hulu pregatesc un documentar in care sa ofere detalii mai amanuntite in legatura cu persoana care devenit cel unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale miscarii pentru clima din zilele noastre. Documentarul va aparea anul viitor, in 2020, si va spune o multime de aspecte necunoscut in legatura cu viata acestei tinere de 16 ani. Aspecte pentru care, banuiesc, si-a dat acordul sa apara in documentarul respectiv. Ceea ce ar fi o formidabila strategie de marketing. Pentru ca da, si activistii mai au strategii de marketing. Documentarul se afla in curs de filmare, este produs de catre B-Reel Filmes, care are un birou si in Stockholm, si va fi regizat de catre Nathan Grossman.

About

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required