Twitter va permite utilizatorilor din SUA si Japonia sa ascunda raspunsurile la tweeturile lor

Utilizatorii de Twitter din SUA si Japonia s-au saturat sa vada observatii dureroase sau irelevante pe tweet-urile lor au acum un nou instrument: ascunderea acestor tweeturi. La urma urmei, utilizatorii de internet sunt de doua categorii: sunt acei snowflakes care se simt jigniti la orice comentariu cu tenta mai ofensiva si sunt trollii care iau “la misto” comunitati intregi. Functia face parte dintr-un experiment pe care site-ul social media il desfasoara, care ar putea contribui la aparitia conversatiilor mult mai pozitive. Pentru a ascunde o replica, trebuie sa faci click pe o sageata gri in jos in coltul din dreapta al unui tweet, apoi sa faci click pe un buton care spune „Ascunde raspunsul”. Utilizatorii pot, de asemenea, sa dezlege o replica si o pictograma din partea din dreapta jos a unui tweet va indica daca le-au fost ascunse raspunsuri.

„Cu acest test, dorim sa intelegem cum se schimba conversatiile pe Twitter daca persoana care incepe o conversație poate ascunde raspunsuri”, au spus cei de la Twitter intr-o postare pe blog in cursul zilei de joi. Twitter a fost sub presiune sa faca mai mult in vederea combaterii abuzurilor si hartuirii pe platforma sa. Site-ul social media poate fi un „loc toxic”, in special pentru jurnalisti si politicieni, conform unui studiu din 2018 realizat de Amnesty International si Element AI. In acelasi timp, chiar directorul executiv si co-fondatorul Twitter, Jack Dorsey, a recunoscut ca site-ul poate contribui la filtrarea comentariilor ofensive, consolidand punctele de vedere politice ale oamenilor, intrucat reteaua sociala iti permite sa urmaresti doar acele conturi pe care le ai in vedere.

Twitter a testat deja o modalitate de a ascunde raspunsurile in Canada, iar compania a spus ca vede rezultate promitatoare din acest punct de vedere. Pentru ca utilizatorii folosesc în mare parte instrumentul pentru a ascunde răspunsurile la tweeturile care sunt „irelevante, abuzive sau neinteligibile”. Aproximativ 27% dintre utilizatorii care si-au ascuns raspunsurile au spus ca se vor gandi la interactiunile lor cu altii in viitor, potrivit companiei.

Twitter a spus ca va intreba utilizatorii atunci cand acestia ascund o replica daca vor si sa blocheze contul respectiv. “Acestea sunt rezultate pozitive si deznadajduitoare: caracteristica a ajutat oamenii sa aiba conversatii mai bune si a fost un instrument util impotriva raspunsurilor care descurajeaza intentia initiala a persoanei”, au spus reprezentantii companiei intr-o declaratie. Twitter, care a oprit raportarea utilizatorilor activi lunar, are in prezent 139 de milioane de utilizatori care se conecteaza zilnic pe site, si care pot vedea reclame. Aproximativ 29 de milioane dintre acesti utilizatori sunt din Statele Unite. In Romania, Twitter nu este la fel de popular ca in alte tari, fiind utilizat de un numar destul de mic de utilizatori in comparatie cu alte retele de socializare, gen Facebook, Tinder, Instagram, TikTok. Da, pana si TikTok depaseste Twitter ca numar de utilizatori in Romania din cauza tuturor scolarilor si scolaritelor care isi fac cont ca sa fie in trend -_-. Magistral. Sfatul final: nu da-ti banii pe prostii, luati telefoane “la” copiii. 

About

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required