Un chinez a fost condamnat la inchisoare pentru contrabanda cu falsuri Apple in SUA

Un cetatean chinez rezident in Statele Unite a fost condamnat la 37 de luni de inchisoare pentru ca a facut parte dintr-o retea de import a produselor Apple contrafacute, a anuntat Departamentul de Justitie al SUA. Produsele, care includ iPhone-uri si iPad-uri false, au fost trecute ilegal din China pana in SUA. Dupa ce si-a ispasit pedeapsa, Jianhua “Jeff” Li, traficantul in varsta de 44 de ani, va primi, de asemenea, un an de eliberare cu supraveghere, au sustinut cei de la DOJ in cursul zilei de marti. In acest caz de trafic cu produse de contrabanda este vorba despre peste 40.000 de dispozitive si accesorii electronice, precum si etichete false sau ambalaje cu marci comerciale ale Apple, care au fost contrafacute si vandute pe piata de gadget-uri din Statele Unite in perioada iulie 2009 – februarie 2014. Etichetele si produsele false cu marca celor de la Apple au fost livrate separat pentru a evita detectarea acestora prin vama, a precizat DOJ in acest caz.

“Dispozitivele au fost apoi livrate catre conspiratori de pe inreg teritoriul Statelor Unite”, a declarat Departamentul de Justiție. „Incasarile au fost retrase in conturile de conspiratori din Florida si New Jersey prin depozite structurate de numerar si apoi o parte a fost transferata conspiratorilor din Italia, deghizand in continuare sursa fondurilor. Mai mult de 1,1 milioane dolari din veniturile din vanzari au fost conectate din conturile SUA in conturile pe care Li le controla peste mari, au declarat reprezentanti ai agentiei. Li, care locuia in SUA cu viza de student, a pledat vinovat in cazul cu contrabanda la audierile unui tribunal din districtul New Jersey pentru un numar de tranzactii ce vizau traficul de marfuri si etichete contrafacute si de contrabanda cu marfuri in SUA, precum si pentru un număr de trafic de marfuri contrafacute. El a fost condamnat marti de judecatorul Kevin McNulty, in cadrul unui proces desfasurat la curtea federala din Newark.

Li si compania sa, Dream Digitals, au lucrat cu Andreina Becerra, Roberto Volpe, Rosario LaMarca si cu alti complici la programul de tranzactii cu marfurile de condrabanda. Becerra, condamnat în octombrie 2018, a primit o sentinta de trei ani de zile; Volpe a primit un numar de 22 de luni de inchisoare si a fost condamnat si la acel moment; iar LaMarca a primit 37 de luni de închisoare dupa ce a fost condamnat in iulie 2017. Toti colaboratorii fusesera condamnati in momentul in care s-a pronuntat sentinta despre care am vorbit mai sus.

Pana in momentul de fata, singurul suspect neprins pana in momentul de fata ramanea Li, cel care a fost condamnat recent. Unitatea pentru infractiuni financiare pentru procurorii din judetul Bergen a lucrat la caz alaturi de grupul de investigatii HSI Newark Seaport, HSI Attaché Rome, Europol si Guardia di Finanza din Italia. Deci, a fost vorba de un caz de contrabanda pe un teritoriu larg, cu produse vandute atat in Europa, cat si pe continentul nord-american, in special in Statele Unite ale Americii.

About

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required