Brevetul Microsoft indica un dispozitiv pliabil cu butoane multifunctionale

A aparut un alt brevet Microsoft referitor la un dispozitiv pliabil si cum o astfel de bucata de hardware ar putea avea butoane inteligente multifunctionale pentru a imbunatati experienta generala a utilizatorului. Brevetul recent publicat de Windows Latest se referă la “controlul orientarii specifice” sau la butoanele care sunt capabile sa activeze diferite functii, in functie de configuratia hardware-ului pliabil. Iar in timp ce dispozitivul de calcul citat pare sa fie un fel de telefon pliabil – in timp ce calculatorul “pocketable” Andromeda al celor de la Microsoft nu mai este o prioritate – tehnologia ar putea fi totusi posibil sa fie aplicata pe viitoarea tableta dual-screen Surface Centaurus (dispozitiv care ar avea prioritate mai mare pentru cei de la Microsoft acum si, într-adevar, se pare ca a fost in mod secret dezvaluit de Microsoft nu cu mult timp in urma). Aparitia unei astfel de tablete ar fi una extrem de interesanta, avand in vedere faptul ca tehnologia pliabila este un subiect suficient de intens dezbatut in lumea tech avand in vedere esecul pe care Samsung l-a inregistrat cu Galaxy Fold.

Sau poate ca vom vedea mai departe acest lucru, cand sau daca Andromeda va fi finalizata si lansata oficial pe piata de… ce o fi acest prototip. Deoarece, ca la fel ca orice alt brevet, nu se poate stii nimic sigur, conceptul fiind aruncat la un moment dat in stadiul experimental. In orice caz, ideea se refera la un dispozitiv de actionare specific orientarii, adica un tip de buton sau senzor care poate face diferite lucruri, in functie de modul in care dispozitivul este utilizat in prezent. De exemplu, in cazul in care dispozitivul pliabil este inchis, poti avea un buton pe exterior, care pornește dispozitivul si / sau il deblocheaza (probabil prin recunoasterea amprentelor digitale). Apoi, atunci cand dispozitivul este deschis si in uz, acelasi buton ar putea schimba automat functia pentru a trimite hardware-ul in modul de asteptare.

In plus, butonul in cauza putea accesa functionalitati diferite printr-o presare scurta sau lunga. Atunci cand dispozitivul este deschis, o scurta apasare ar putea accesa modul de hibernare, in timp ce o presare lunga ar putea declansa o intrerupere completa a dispozitivului. Microsoft constata ca nu există o limita reala pentru numarul de functii la care ar putea fi legate astfel de butoane sau senzori. Desi am putea adauga ca introducerea a atat de multor functii diferite, incat devine mai mult confuza decat utila pentru utilizator, ar fi, evident, un plan prost. In acelasi timp, ar reprezenta si o idee suficient de buna pentru a fi pusa in practica, paradoxal. Ideea este de a reduce numarul de butoane de pe dispozitiv astfel incat sa faca lucrurile mai convenabile si mai rationalizate pentru utilizator, desigur. Doar timpul va spune daca aceasta tehnologie va fi vreodata implementata pentru Centaurus Andromeda, sau intr-adevar este orice alta bucata de hardware pe care Microsoft ar putea-o pregati pentru utilizatori. Sau daca astfel de tehnologie va fi vreodata implementata in primul rand.

About

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required