Apple va fi penalizata pentru ca nu a reusit sa scoata atatea vanzari de catre… Samsung!

As vrea sa spun ca acest articol este un pamflet si sa vin cu tot felul de figuri de stil si ironii mai mult sau mai putin subtile (nu ca nu am s-o fac oricum), dar stirea este cat se poate de adevarata. Apple va trebui sa le plateasca bani celor de la Samsung pentru ca compania din Copertino nu a reusit sa-si indeplineasca targetul de vanzari pentru iPhone. Si da, scriu aceasta propozitie in hohote de ras, chiar daca stiu despre ce fel de parteneriat este vorba intre cele doua companii rivale de s-a ajuns la aceasta situatie. Sa va explic? Fie. 

Deci, mai intai de toate, ar fi de remarcat faptul ca Apple nu dispune de tehnologia necesara pentru a-si dezvolta propriile panouri. Cel putin nu ecrane de tip OLED. Ceea ce a dus la o colaborare intre Apple si Samsung Display, compania de produs ecrane a companiei sud-coreene. Doar ca relatia dintre cei doi parteneri de afaceri (in conditiile in care sunt fortati de imprejurari) este suficient de tensionata. Iar acum, aceasta relatie este pe cale sa se inrautateasca si mai mult, ca si cum nu ar fi suficient de incordata, si asta din cauza vanzarilor sub asteptari ale iPhone-urilor. Vanzarile de iPhone-uri au inceput sa scada inca de anul trecut, atunci cand Huawei a depasit Apple pentru a deveni al doilea cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, insa cele trei noi modele pe care compania condusa de Tim Cook le-a lansat in toamna anului trecut nu au fost suficiente pentru a convinge publicul sa revina la a cumpara aceste telefoane. Din contra, compania americana a inregistrat vanzari mult mai slabe in comparatie cu anul trecut. Vanzarile au fost atat de slabe incat s-au redus total sub asteptarile oficialilor din Copertino. Iar aceasta ar putea cauza o gaura de sute de milioane de dolari in bugetul celor de la Apple. Iar, dupa cum bine ai observat din titlu, problemele pentru compania americana nu se opresc aici. 

Pentru ca vanzarile incredibil de slabe ale iPhone-urilor nu ii afecteaza doar pe Apple, ci si pe cei de la Samsung. Reprezentantii companiei sud-coreene par a se fi suparat din cauza acestui lucru si ar vrea sa penalizeze cu „sute de miliarde de woni” (undeva la sute de milioane de dolari americani, cam asta este diferenta intre moneda Statelor Unite si cea a Coreeii de Sud), compania americana deoarece Apple nu a cumparat destul de multe display-uri OLED. Trebuie sa recunosc ca nu m-as fi asteptat la genul asta de scenariu vreodata. 100 de miliarde de woni sunt aproximativ 86 de milioane de dolari in America.  Ramane de vazut exact cate sute de miliarde de woni vor fii mai exact si cat de mult ar putea afecta aceasta penalizare compania. Avand in vedere faptul ca Apple a pierdut suficienti bani si din vanzarile slabe ale iPhone-urilor din ultimul an, totusi, se pare ca o astfel de amenda ar fi inca un cui in sicriiu. Sau nu, depinde de suma.

About

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required