Departamentul de Justitie ar fi deacord cu o fuziune intre T-Mobile si Sprint

Dupa raporturi initiale ca Departamentul de Justitie al Statelor Unite ale Americii nu ar fi de acord cu o fuziune intre companiile T-Mobile si Sprint, pe motiv ca ar parea o mutare ce nu ar fi suficienta pentru a rezolva problemele juridice ale T-Mobile. Acum, se pare ca cea mai mare instanta judecatoareasca din SUA este dispusa sa-si schimbe pozitia, cu conditia ca aceste companii sa ia mai multe masuri pentru a se potrivi criteriilor. Astfel, cele doua companii wireless lucreaza la posibile concesii pentru a obtine aprobarea acordului, au declarat miercuri surse anonime la Bloomberg. Fuziunea dintre T-Mobile si Sprint ar reduce numarul retelelor majore din SUA de la patru la trei. Plasand si noua entitate rezultata din fuziune intr-o pozitie mult mai buna fata de celalalte. Cu toate acestea, se spune ca seful departamentului de concurenta neloiala al Departamentului de Justitie, Makan Delrahim, inca isi mai doreste sa concureze patru retele majore.

Fuziunea, propusa in primavara anului 2018, ar combina cel de-al treilea si al patrulea furnizor de servicii wireless din SUA. Directorul executiv al T-Mobile, John Legere, si echipa sa vor supraveghea operatiunile de zi cu zi. Saptamana trecuta, cei de la FCC si-au dat ok-ul pentru fuziune, insa aceasta are nevoie de aprobare si din partea DOJ. Si dupa cum am spus si mai sus, la inceputul acestei luni, DOJ intentiona sa opreasca acordul. FCC declara ca fuziunea va contribui la realizarea celor doua obiective principale ale agentiei: incheierea perioadei de divizare digitala in America de Vest si un eventual avans al Statelor Unite in 5G fata de celelalte tari. Ca parte a concesiilor sale fata de FCC, T-Mobile a fost de acord sa construiasca cerinte pentru a asigura implementarea 5G in comunitatile rurale, cu promisiunea de a oferi solutii wireless in banda larga si de a renunta la brandul prepaid Boost Mobile. De asemenea, este una dintre primele cazuri in care DOJ si FCC nu ar cadea de acord in privinta unei fuziuni, avand in vedere ca cele doua institutii iau decizii impreuna. De obicei.

Insa, potrivit unor surse anonime, Departamentul de Justitie nu este inca complet satisfacut, deoarece aceste concesii nu merg suficient de departe incat sa abordeze preocuparile in legatura cu politici de concurenta neloiala. Lucru datorat in special faptului ca fuziunea ar elimina unul dintre cele patru retele furnizoare de wireless ale Statelor Unite. Cele doua retele wireless au lucrat la posibile concesiuni pentru a aproba acordul. Deoarece fuziunea  a fost anuntata anul trecut (si nu a reusit sa se realizeze nici pana in prezent), T-Mobile si Sprint au sustinut ca compania combinata nu va afecta concurenta, deoarece ar crea un jucator mai puternic, cel puČ›in egal cu Verizon si AT&T, care vor domina piata de wireless cu o cota de piata de in jur de 70%. Companiile au promis sa adauge locuri de munca si sa nu ridice preturile pentru servicii timp de trei ani. Deocamdata, nici una dintre aceste parti (reprezentanti ai celor doua companii sau ai departamentului de justitie) nu au comentat pe aceasta tema, desi s-ar putea sa vedem declaratii ulterioare.

About

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required